Ambulante begeleiding
Onze Forensische begeleiding is gericht op het ondersteunen van cliënten die in zorg zijn als er een strafmaatregel is opgelegd door de rechter. De forensische ambulante begeleiding richt zich op het ondersteunen en begeleiden op alle levensgebieden.
- Financiën
- Regelen van daginvulling
- Huisvesting
- Geestelijke en lichamelijke gezondheid
- Sociaal netwerk
Dankzij de jaren ervaring en expertise op forensische ambulante begeleiding weten we dat het niet vanzelfsprekend is om met een strafblad de draad in het leven weer op te pakken. Maar met de juiste handvatten ondersteunen we de cliënt graag om het vertrouwen in zichzelf en de maatschappij terug te winnen.
Na de aanmelding in Ifzo (informatiesysteem forensische zorg) neemt de directeur van Samen Zorg Twente binnen 5 werkdagen contact op met de verwijzer. De verwijzer kan uiteraard ook al op voorhand contact opnemen met de directeur om bijvoorbeeld jouw persoonlijke situatie te bespreken en/of navraag te doen op welke termijn de begeleiding gestart kan worden.
Er wordt een kennismakingsgesprek gepland, deze afspraak vindt meestal plaats op kantoor bij de verwijzer. Vervolgens plant de directeur een afspraak in om samen met de ambulante begeleider een intake gesprek te houden. Vanaf dat moment zal de betreffende ambulante begeleider samen met jou aan de slag gaan en starten we altijd met het opstellen van een begeleidingsplan waarin jouw persoonlijke doelen worden vastgelegd.
Mocht je vervolgens na afloop van je forensische titel toch nog een steuntje in je rug nodig hebben, dan kunnen onze begeleiders je ondersteunen bij de aanvraag van een WMO indicatie of een WLZ indicatie.
Deze nazorg kan ook geleverd worden door Samen Zorg Twente.